Ben ik wel zo anders?

Hoi lieve jij!

Je kent me waarschijnlijk nog niet zo goed… maar misschien lijk ik wel meer op je dan je eigenlijk denkt. Eigenlijk ben ik een gewone 19 jarige student. Met een simpele vraag, die me eigenlijk een heel aantal jaar heeft bezig gehouden: ‘Ben ik anders?’

Ik kreeg op mijn 12e voor het eerst gevoelens voor een meisje en wist hier in geen geval mee om te gaan. In de eerste plaats zocht ik troost en acceptatie bij God. Mag ik er zijn? Word ik gehoord? Ben ik geliefd? Dit persoonlijke onderwerp aan Hem voorleggen was een enorme stap. Toch was deze drempel lager dan de drempel om mijn worsteling voor te leggen aan mijn vrienden en familie. Nu ik mijn diepste geheim aan Hem had durven te vertellen, was juist God er om me te laten zien dat er meerdere christenen worstelen met deze gevoelens. Dat ik juist bij deze mensen mijn verhaal mocht doen, dat juist deze mensen mij beter zouden begrijpen dan dat ik mezelf begreep!

Dus lieve jij, ook al voel je je soms misschien ‘anders’. Ik wil je even laten weten dat je niet alleen bent. Nooit! Want ik geloof dat jij er zo ontzettend mag zijn, zo ontzettend gehoord mag worden en zo ontzettend geliefd bent!