Henco-cloud

Henco (26)

Uit de kast als Homo sinds 2014

Ik zou mezelf beschrijven als:
een vrolijke jongen die houdt van gezelligheid. Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken, spelletjes te doen en naar concerten te gaan. Sinds drie jaar heb ik een vriend Joey en daar woon ik sinds een jaar nu mee samen. Verder ben ik actief als voorzitter bij de HOJO's: de jongerengroep (18-30 jaar) van ChristenQueer. Na mijn coming out heb ik zelf veel gehad aan de activiteiten die ze daar organiseren. Het voelde me bemoedigd door andere LHBT'ers tegen te koen die vergelijkbare ervaringen hebben. Zo zie je bij veel mensen dat het uit de kast komen soms zeer moeilijk is, maar dat het uiteindelijk goed komt.

Dankbaar voor:
een heleboel dingen: samenwonen met Joey, mijn vrienden en dat mijn coming out grotendeels achter de rust is. Het contact met mijn ouders is goed en mijn vriend is ook van harte welkom bij hen. Ondanks dat ze principieel het niet eens zijn met onze relatie, heeft dat geen invloed op hoe ze met ons omgaan.

God en ik:
Ik heb moeite met de kerk en de negatieve reacties ten opzichte van homoseksualiteit. Ondanks dat is geloof is nog steeds belangrijk voor mij. Ik vind het een mooie gedachte dat God altijd voor ons zorgt.

Meld je aan

Ben jij uit de kast? Welkom in the cloud. Waar we allemaal mogen zijn wie we zijn.
Bemoedig en inspireer elkaar met jouw verhaal.