Embrace Your True Colors

HolyBe Festival

Het is eindelijk zover! De officiële tweede keer dat het HolyBe Festival wordt georganiseerd! Was je erbij de vorige keer, dan weet je nog hoe tof het was en kom je natuurlijk deze keer ook weer. Dit wil je niet missen! Was je er niet bij? Dit is je kans om aanwezig te zijn bij een heus festival, speciaal georganiseerd voor lhbtiq+-jongeren met een christelijke achtergrond. Jullie zijn welkom!

Meld je aan, neem je vrienden mee, vertel het aan iedereen! We hebben een onwijs tof programma voor jullie georganiseerd met bevlogen sprekers en prachtige live muziek van niemand minder dan Hanne de Vries!

Wat kun je verwachten?

Meld je aan, neem je vrienden mee, vertel het aan iedereen! We hebben een onwijs tof programma voor jullie georganiseerd met bevlogen sprekers en prachtige live muziek van niemand minder dan Hanne de Vries!

Er wordt een heerlijke lunch geregeld door onze host, Hout en Hop, en na afloop kun je genieten van een borrel – alle hapjes en drankjes zijn bij je ticket inbegrepen.

Geef bij het aanmelden aan welke workshops je wilt volgen. Er zijn twee rondes, dus twee keuzes. Let op: je kiest bij het aanmelden eerst je twee workshops, daarna klik je op 'Bestel direct' en word je doorgeleid naar een pagina waar je je gegevens moet invullen.

Kom je alleen? Wat onwijs dapper! Als je wilt, kunnen we je koppelen aan een buddy die je wegwijs gaat maken tijdens het festival. Ook dat kun je aangeven in het aanmeldformulier.

Voor slechts €10 kun je een ticket bemachtigen. Hiervoor krijg je niet alleen toegang tot het festival met alle sprekers, workshops en het concert van Hanne, maar ook een lunch en borrel. We hebben ons best gedaan om de kosten voor het festival zo laag mogelijk te houden, maar als de kosten voor jou toch een belemmering vormen om naar het festival te komen, neem dan contact met ons op.

Waar wacht je nog op? Klik hier voor het aanmeldformulier en kijk hieronder voor meer informatie over het HolyBe Festival 2.0: Embrace your true colours.

Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via Instagram (@holybenl) of via de mail (contact@holybe.nl).

Insta EYTC HolyBe Festival

Thema: Embrace your true colours

Wat mooi dat je bent wie je bent en dat je straalt en glinstert! Jouw kleuren zijn uniek. Wij geloven in een God die Liefde is en ons allemaal bijzonder en uniek heeft gemaakt. Wij allemaal op onze eigen manier, met onze eigen karakters, gekke dingen, mooie dingen. We zijn geliefd.

Maar jezelf omarmen, jezelf accepteren, dat kan best lastig zijn als je in de war bent, of het gevoel hebt dat je er niet (helemaal) bij hoort. Als je vragen hebt over je seksualiteit of over je genderidentiteit of over beide. Waar past God in dit plaatje? Wat wordt er van je gevraagd? En hoe vind je je weg in een complexe wereld vol mensen die meningen hebben waar je al dan niet iets mee moet?

Bij ons ben je welkom met al je vragen en je twijfels. Maar ook met je blijdschap, met je liefde. Met al je veelkleurigheid. We willen dat vieren met elkaar op dit tweede HolyBe Festival, dus we hopen je daar te zien!

Programma

10:00   Inloop

10:30   Begin ochtendprogramma met diverse sprekers
en een concert van Hanne de Vries

12:30   Lunch

13:15   Begin middagprogramma met twee workshoprondes

16:00   Borrel

18:00   Einde programma

Workshops

Hieronder vind je een korte omschrijving van de workshops, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken bij het inschrijven. Alle workshops worden twee keer aangeboden, met uitzondering van de creatieve workshops ‘Storytelling’ en ‘Write your own song’. Voor deze workshops geldt dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

De Bijbel en lhbtiq+:
Komen we er ooit uit?

Henk Binnenkamp

In deze workshop gaan we kort in op wat de Bijbel wel of niet zegt over lhbtiq+. Daarna gaan we met elkaar in gesprek. Een theoloog zei eens: ‘De Bijbel rechtvaardigt niet; het is Christus die rechtvaardigt.’ Insteek is om met elkaar een respectvolle manier te vinden waarin we serieus met de Bijbel omgaan, maar ook onze seksualiteit en/of genderidentiteit inbrengen.

Gender 101

Mikkie van der Mik

Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is om meer over gender te leren! Het maakt niet uit of je er al veel of weinig over weet, we gaan samen ontdekken wat gender is en wat dit voor jou als individu betekent.

De dialoogninja’s

Pieter Keppel

Ontdek hoe je het beste om kunt gaan met mensen die over lhbtiq+’ers een andere mening hebben dan jij. Soms krijg je te maken met persoonlijke vragen of opmerkingen van mensen. Het kan lastig zijn om dan direct een goede reactie te geven. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een aantal veel gehoorde opmerkingen en vragen zodat jij voortaan weet hoe je een goed gesprek hierover kunt voeren.

Seks

Cocky Drost

‘Seks raakt aan je ziel’. Ik hoorde dat iemand eens zeggen en het liet me niet los. Seks is meer dan een lijfelijke aangelegenheid, maar hoe raakt het precies aan je ziel? In deze workshop gaan we dieper in op de vraag hoe seks een onderdeel is van je identiteit en waarom je zelfbeeld zo belangrijk is voor gezonde seks.

Write your own song

Martin Geertsma & Hanne de Vries
(alleen in ronde 1)

Kan iedereen een lied schrijven? Hoe schrijf je een goede melodie? Of een goede tekst? Deze en vele andere vragen staan centraal in deze workshop. Ook gaan we praktisch aan de slag om onder begeleiding van Hanne en Martin te proberen (een begin van) een lied te schrijven. Neem je vragen mee, it’s gonna be fun!

Storytelling

Adriaan Volk & Hinke van Abbema
(alleen in ronde 2)

Adriaan en Hinke nemen jullie mee in de wondere wereld van storytelling. Hoe schrijf je een pakkend verhaal met geloofwaardige personages? Wat zijn de aandachtspunten waar je op moet letten? En hoe kan het schrijven van een verhaal jou verder helpen in je eigen proces. Je gaat het allemaal ontdekken in deze wervelende creatieve workshop!

Locatie & Bereikbaarheid

Met de auto
Vanuit het westen (regio Rotterdam, Den Haag, Amsterdam): neem op de A12 de afslag 16-18 Knooppunt Oudenrijn. Volg de borden E35 richting Nieuwegein/Houten. Neem afslag 17 richting Kanaleneiland/Jaarbeurs en houdt links aan. Je komt dan aan op de Europalaan. Nog een klein stukje doorrijden en je vindt Hout en Hop aan je rechterkant.

Vanuit het oosten/noorden/zuiden: neem op de A12 de afslag 17 richting Kanaleneiland/Jaarbeurs en houdt rechts aan. Je komt dan aan op de Europalaan. Nog een klein stukje doorrijden en je vindt Hout en Hop aan je rechterkant.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de locatie.

Met het OV
Vanaf station Utrecht Centraal: neem tramlijn 20 of 21 richting Nieuwegein-zuid/buslijn 65 richting Nieuwegein Plettenburg/buslijn 65 of 74 richting Vianen en stap uit bij halte Kanaleneiland Zuid. Van daar is het nog 2 minuten (ca200 meter) lopen richting het noorden. Je vindt Hout en Hop aan je rechterkant.