ELISE, deel 1 – “Fit The Frame”

Lindy

Afgelopen zomer studeerde HolyBe-er Lindy af aan de opleiding Muziektheater in Arnhem. Dit deed ze met het project ELISE, een 4-delige muzikale film, gebaseerd op Lindy’s coming-out en zoektocht naar haar identiteit en geloof. Misschien heb je er in Holy Hits de podcast, waar Lindy een paar weken geleden te gast was, al iets over gehoord, maar ook hier bij HolyBe delen we de komende 2 weken dit project graag met jullie, en zal Lindy zelf ook vertellen over hoe het was om dit project te maken en geeft ze een inkijkje in het verhaal achter de nummers.

Vandaag is deel 1 aan de beurt: Fit The Frame. 

“Fit The Frame was het eerste nummer dat we (mijn vader en ik) schreven voor dit project. Het overkoepelende thema van dit nummer is ‘anders zijn’. Al vanaf dat ik klein was, voelde ik me vaak – zoals ik dat zelf graag zeg – ‘wat minder normaal’ dan de meeste mensen om me heen. Niet per se op een negatieve manier, maar het was altijd gewoon een beetje zo. Ik droeg, in tegenstelling tot de meeste meiden uit mijn klas, nooit make-up (nog steeds niet trouwens), ik had een hekel aan jurkjes en droeg dan ook als enige meisje een pak naar het schoolgala, luisterde mijn klasgenoten altijd naar de nieuwste pop hits, luisterde ik de hele dag door alleen maar musical muziek, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eerst vond ik er nooit zoveel van, maar hoe ouder ik werd, hoe meer dat soort dingen me eigenlijk op gingen vallen, en hoe meer ik me ook af ging vragen of wie ik was en wat ik deed ‘wel zo hoorde’. Fit The Frame gaat over dat moment dat je je realiseert dat je anders bent dan wie en wat je om je heen ziet. Over er misschien wel bij horen, maar er toch niet helemaal tussen passen.” ~ Lindy 

*Lindy is non-binair en gebruikt de voornaamwoorden zij/haar en hen/hun. Voor deze post heeft Lindy zelf voor het gebruik van zij/haar gekozen.