Hij is een Zij – Nieuw Seizoen

Jan Kooijman | KRO-NCRV

Jan Kooijman presenteert vanaf dinsdag 6 oktober het vijfde seizoen van Hij is een ZijIn deze bijzondere 6-delige serie volgt Jan acht transgender personen in hun dagelijks leven en tijdens de transitie. En dat is vaak een lange weg met veel ups en downs.


Maria (22) vindt dat ze geen vagina nodig heeft om vrouw te zijn. Maar omdat ze de woorden ‘penis’ en ‘piemel’ niet vrouwelijk vindt, heeft ze hier iets op bedacht.

Finn (40) is transman en werkt al jaren bij defensie, waar hij ooit begon toen hij nog als vrouw door het leven ging. Finn staat op de wachtlijst voor de geslachtsbevestigende operatie: hij wil een penis

Inaya (27) groeit op in Pakistan als jongen, maar weet sinds jonge leeftijd dat ze een meisje is. Als Inaya besluit verder door het leven te gaan als vrouw, is ze haar leven niet zeker en vlucht ze naar Nederland.

Voor Emma (12) staat de puberteit voor de deur. Om de mannelijke veranderingen aan haar lichaam tegen te gaan, wil ze zo snel mogelijk starten met puberteitsremmers.