”Alles wat over homoseksualiteit ging, was altijd negatief”

Wow. Gisteren ontplofte de media door die ene opmerking van Arie Slob. Gerard schoof daarom gisterenavond aan bij Margriet bij haar talkshow. Wat zijn we trots op hem!


Bekijk hieronder de aflevering van Gerard:

“Tijdens zijn eigen middelbare schooltijd heeft Gerard zijn geaardheid nooit durven uiten. “Sterker nog, ik heb het sterk ontkend. Want eigenlijk alles wat over homoseksualiteit ging was negatief. Er werd nooit op een normale manier naar gekeken, dat je bijvoorbeeld ook een homoseksuele relatie zou kunnen hebben. Het wordt in een hoekje geduwd met allerlei andere zonden en op die manier ook gedemoniseerd. Je hebt geen rolmodel van een homoseksuele relatie. Dat heb ik best wel gemist.

Om vooruit te boeken is samenwerking tussen zowel ouders als scholen noodzakelijk, denkt Gerard. “Ik denk dat het veel belangrijker is dat er een gesprek wordt gevoerd met die scholen, over wat het voor een kind betekent dat jouw ouders zo’n verklaring hebben getekend en dat iedereen op een bepaalde manier denkt. Dat maakt dat een kind zich niet volledig kan ontwikkelen, omdat er maar op één manier wordt gedacht.”

Bron: M van KRO-NCRV