Dit ben ik | Mijn coming-out | Vlog #2

In deze video neem ik jullie kort mee in hoe ik tot de conclusie ben gekomen dat ik op vrouwen val. Het was een weg met veel onzekerheden, twijfels en vragen, maar ik ben er gekomen 🙂 Als je iets kwijt wil of wilt vragen, voel je vrij om hieronder een reactie te plaatsen, of om mij op Instagram (@jiskasoepenberg) te benaderen. Mailen mag ook altijd naar contact@holybe.nl

Tot slot hieronder nog wat tips als je op dit moment in de kast zit en eruit wil komen: – Doe het niet gehaast. Neem de tijd die je nodig hebt en doe het wanneer je er klaar voor bent.

– Zorg ervoor dat je een ondersteunende achterban hebt (ook als is dit één persoon). Zo kan je altijd op iemand terugvallen.

– Als je twijfelt of iemand positief zal reageren op je coming-out, vraag dan eerst in het algemeen hoe diegene denkt over homoseksualiteit of de LGBTIQ+ community. – Bereid het rustig voor, zodat je weet hoe en wat je wilt vertellen.

– Heb je een specifiek iemand in gedachten die je vertrouwt en bij wie jij je veilig voelt en waarvan je denkt dat die positief zal reageren op je coming-out? Dan kan het helpen om het aan zo’n persoon als eerste te vertellen.

– Kies een manier die voor jou prettig voelt. Schrijf bijvoorbeeld een brief, bel iemand of spreek met iemand af op een relaxte plek.

– Wees geduldig bij mensen die na je coming-out even tijd nodig hebben. Help hen bijvoorbeeld als ze meer kennis willen opdoen. Je kan altijd verwijzen naar een boek als ‘Verscheurd’ van Justin Lee.

Thema's

 

De 'Behind The Scenes'-guy bij HolyBe. Uiteindelijk zorg ik er voor dat de video's die je ziet daadwerkelijk op YouTube komen, worden gedeeld op social media en worden voorzien van ons intro en thumbnails.