Homoseksualiteit: een straf van God? | Hinke

Romeinen 1:26-27 is de bekendste tekst als het gaat om homoseksualiteit. Daarin staat dat God mensen als straf heeft overgeleverd aan onterende verlangens. Betekent dit dat homoseksualiteit een straf van God is? Of moeten we deze tekst toch anders uitleggen? Wat staat er precies in dit Bijbelgedeelte en wat betekent het voor ons vandaag? Daar gaat deze vlog over.

Hinke is theoloog, schrijver en spreker. Ze is 35 jaar en woont in Rotterdam, waar ze lid is van de Nederlands Gereformeerde Kerk. Ze heeft een Young Adult roman geschreven: ‘Door jou ben ik mij'. Over de relatie tussen twee Rotterdamse jongens.

Hinke houdt van lezen, schrijven, zwemmen en lekker koken. Haar vlogs op Holybe gaan over de Bijbel en theologische vragen over homoseksualiteit. Wat zegt de Bijbel over homoseksualiteit? Is homoseksualiteit een zonde? Hoe denkt God over man en vrouw? In de Bijbel staan enkele teksten over  teksten over homoseksueel contact, maar er is zeker nog veel meer over te zeggen. Hoe kun je als christen denken over homoseksualiteit? Hinke legt het uit.

Heb je een (theologische) vraag aan Hinke? Je kunt haar mailen via hinke@holybe.nl